Ceviche de marisc (Equador)

CEVICHE DE MARISC (Equador)

Ingredients:

2 lliures de tonyina fresca

1 lliura de yuca, fresca o congelada

2 cullerades d'oli

2 tomàquets picats

½ ceba picada

8 tasses d'aigua

5 branquetes de “cilantro”

Sal al gust

Adobat de ceba i tomàquet

Preparació:

1. Prepari un sofregit amb la ceba, el tomàquet, el comino, l’all i la sal.

2. Afegeixi l'aigua i les branques de cilantro.

3. Afegeixi la tonyina quan l'aigua comenci a bullir, fins que la tonyina estigui llesta, aproximadament uns 15 minuts.

4. Guardi el brou per a cuinar la yuca

5. Separi la tonyina en llotges, guardi per a afegir mes tarda.

6. Faci bullir el brou de tonyina i afegeixi les yucas, cuini-les fins que estiguin suaus.

7. Serveixi les yucas i talli-les en trossos petits.

8. Torni a posar les yucas picades i les rodanxes de tonyina al brou, rectifiqui la sal i escalfi-ho fins que estigui llest per a servir.

9. Per a servir el “encebollado” de peix es posa una bona porció de l'adobat de ceba i tomàquet damunt de cada plat sopa.

Video de la recepta:

http://www.youtube.com/watch?v=YyJbNg9Z_1Y