CEVICHE DE MARISC (Equador)
Ingredients:
2 lliures de tonyina fresca
1 lliura de yuca, fresca o congelada
2 cullerades d'oli
2 tomàquets picats
½ ceba picada
8 tasses d'aigua
5 branquetes de “cilantro”
Sal al gust
Adobat de ceba i tomàquet
Preparació:
1. Prepari un sofregit amb la ceba, el tomàquet, el comino, l’all i la sal.
2. Afegeixi l'aigua i les branques de cilantro.
3. Afegeixi la tonyina quan l'aigua comenci a bullir, fins que la tonyina estigui llesta, aproximadament uns 15 minuts.
4. Guardi el brou per a cuinar la yuca
5. Separi la tonyina en llotges, guardi per a afegir mes tarda.
6. Faci bullir el brou de tonyina i afegeixi les yucas, cuini-les fins que estiguin suaus.
7. Serveixi les yucas i talli-les en trossos petits.
8. Torni a posar les yucas picades i les rodanxes de tonyina al brou, rectifiqui la sal i escalfi-ho fins que estigui llest per a servir.
9. Per a servir el “encebollado” de peix es posa una bona porció de l'adobat de ceba i tomàquet damunt de cada plat sopa.
Video de la recepta: