Activitats Ponts 2009/2010

Sortida a la biblioteca

Hola, som una altra vegada nosaltres, els nens i nenes de Ponts! La setmana passada vam fer una sortida a la biblioteca. Amb la Susana, la noia que ens va explicar com funcionava tot i que ens va ajudar, vam estar fent una activitat en la que nosaltres mateixos havíem d'anar buscant les diferents coses que ens demanaven tant als ordinadors de la biblioteca com en els diferents llibres de consulta que ens van deixar (diccionaris, atlas, enciclopèdies, etc.). Aquí teniu les imatges de la sortida, esperem que us agradin!!! Fins la pròxima.

ESCOLA CHARLIE RIVEL:



ESCOLA PEP VENTURA:




ACTIVITAT AMB L'INSTITUT EUGENI D'ORS

Hola,

Som els nens i nenes que fem Ponts al CEiP Pep Ventura. Com l’any que ve anirem a l’Institut, hem volgut saber quina opinió en té la gent del carrer.

Hem entrevistat a diverses persones de diferent edats: nens i nenes que encara no estan a l’Institut, gent gran, nois i noies que ja van a l’Institut i a les nostre monitores.

Avui, dia 20 de gener de 2010, estem a l’IES Eugeni d’Ors per explicar-vos els resultats de la nostra recerca.

Esperem que us agradi!!


Voleu veure el Video!!????




En general, els nens i nenes que encara no van a l’Institut opinen que serà una experiència molt diferent a la de l’Escola. Alguns pensen que la vida a l’IES serà més divertida, perquè tindran l’oportunitat de conèixer gent nova i aprendre més coses de les que ja saben. D’altres, en canvi, no ho tenen tant clar i ens expliquen que els fa una mica de por que l’Institut sigui molt més difícil que l’Escola.

El primer dia a l’Institut, tot i que creuen que serà com qualsevol altre primer dia a qualsevol altre lloc, reconeixen que segurament estaran nerviosos i nervioses i passaran vergonya.

El 100% dels nois i noies, que ja són a l’Institut, entrevistats asseguren convençuts que els agrada anar a l’Institut. Opinen que estan aprenent coses noves molt interessants, tot i que no totes, i han conegut a molta gent nova.

Els nois i noies amb els que vam parlar coincideixen en que les principals diferències entre l’Institut i l’Escola són: l’augment de la dificultat de les assignatures i de la seriositat, a més d’una major independència dels alumnes.

Per últim, ens han explicat que les classes que més els agraden, majoritàriament, són la d’educació física, la de plàstica i la d’informàtica.


La majoria de les persones majors de cinquanta anys que vam entrevistar no havien anat a l’Institut, però les poques que sí que hi havia anat ens van assegurar que va ser una bona experiència i en tenen un bonic record.

Consideren que la principal diferència que hi ha entre els Instituts d’abans i els d’ara és que abans, al alumnes, se’ls exigia molt més que no pas ara.

També els vam preguntar quina opinió tenien sobre els Instituts d’avui dia. Tot i que la majoria expliquen que no els coneixen prou, molts coincideixen en que ara tothom té les mateixes oportunitats i això és bo, però que falta “mà dura”.

També els hem fet una entrevista a les nostres monitores i ens han explicat que, en general, tenen un bon record de la seva estada a l’Institut, perquè van conèixer gent i van fer amics i amigues, dels quals encara en conserven algun que altre.

L’assignatura preferida de totes dues eren les socials, es veu que els interessa molt la història...

Per últim, els hem preguntat si recorden especialment un moment de la seva etapa a l’Institut i ens han confessat que allà, totes dues, van trobar el seu primer noviet...

Després de les entrevistes que hem fet podem arribar a la conclusió que per tothom, més o menys, el seu pas per l’Institut és una etapa important de la vida.

A part d’això, també hem vist que no tothom ha viscut de la mateixa manera l’Institut, ja sigui per l’època en que hi va passar o les experiències personals de cada una de les persones que hem pogut entrevistar.

Fent sisè, encara se’ns fa difícil imaginar-nos com serà l’Institut, però el que si que us podem dir és que tenim força ganes de començar i més després d’haver parlat amb la gent del carrer!!

Sabem que trobarem a faltar l’Escola on hem passat tants anys, que trobarem a faltar els nostres companys i companyes, però també sabem que el pas a la Secundària serà molt important i volem estar ben preparats i preparades!!

GIMCANA INTERPONTS DEL MÓN

Aquest any des del projecte Ponts s'ha tornat a realitzar la GIMCANA INTERPONTS anomenada "Els Ponts del Món", en la que cada proba estava dedicada a un país del qual els nens i nenes participants del projecte, provenen o les seves famílies són originaries d'allà.

El objectiu de la gimcana és fonamentalment afavorir la integració dels nens i nenes de 6è de primària a l Institut, creant nous espais en els quals puguin conèixer a nens i nens que l'any que ve potser compartiran aula, i així a la vegada fer un "primer assaig" del que voldrà dir entrar al Institut i fer noves relacions amb nens i nenes que no coneixies, ja que els grups de la gimcana estan constituïts per nens i nenes de diverses escoles.

També pretenem amb la gimcana, fomentar el joc no competitiu, el respecte cap a les normes i el respecte de la via pública.


ESCOLES PARTICIPANTS:

ZONA: Collblanc- La Torrassa: Ramón y Cajal, Charlie Rivel, Pep Ventura
Pubilla cases- Can Serra: Menendéz Pidal, Pere Lliscart, La Carpa, Pau Casals, Lola Anglada, Puig i Gairal
Florida: Pau Vila, Joaquim Rovira.

Voleu veure el video??



DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA

El dilluns dia 8 de març es va celebrar el Dia Internacional de la Dona. Nosaltres, els nens i nenes de Ponts, també el vam celebrar. Vam preparar una cançó que parla sobre la igualtat entre homes i dones, llàstima que la nevada no ens deixés cantar-la en directe... Però no us preocupeu, perquè n'hem fet un vídeo per a que tots i totes la pugueu gaudir!!

Esperem que us agradi!!!!

Nens i nenes de Ponts de l'Escola Pep Ventura.





El món seria molt millor...

El món seria molt millor
si fóssim iguals tots.
Treballar tots junts,
caminar tots junts,
seria divertit.

El món seria molt millor
si ho compartissim tot,
si ens ajudéssim a treballar
com mai no hem fet abans.

Un i l'altre i tots junts
fetem un món millor.
Si ens estimem i ajudem
ho aconseguirem tot.

El món seria molt millor
si fóssim iguals tots.
Treballar tots junts,
caminar tots junts,
seria divertit.

TREBALLEM ELS HÀBITS SALUDABLES

s nens i nenes de Ponts de l'Escola Pep Ventura hem volgut treballar i fer divulgació dels bons hàbits d'alimentació. Escolteu i veieu els nostres anuncis per veure si us serveixen els nostres consells!!!!


La bici saludable:



La poma:



Fem esport:


Mengem fruita:




Els nens i nenes de l'Escola Charlie Rivel també us volem parlar sobre la bona alimentació i els hàbits saludables com són fer esport i beure molta aigua!! Aquí teniu els nostres anuncis!! Esperem que us agradin i us siguin d'utilitat!!

La fruita:


Preneu aigua:


Feu esport:



Nosaltres, els nens i nenes de l'Escola Ramón y Cajal, no som menys i també hem treballat l'alimentació i els bons hàbits!! Aquí teniu els nostres anuncis sobre la dieta equilibrada!! Esperem que us agradin!!

Practicar esport vs revistes de moda:



Aigua, la beguda més saludable:



EDUCADORS I EDUCADORES


En aquest apartat us volem presentar els i les educadores:










Coordinadora Projecte Ponts i educadora referent de l'Escola Pep Ventura i l'Escola Charlie Rivel.:
Esther Guerrero ( Integradora Social i cursant Psicologia)


Educadora referent de l'Escola Pep Ventura i de l'Escola Charlie Rivel:
Mariona Millà (Monitora de lleure i cursant Magisteri d'Educació Especial)


Educadors referents de l'Escola Ramón y Cajal
: Marta Àlvaro ( Integradora Social i cursant Educació Social, Angel Lòpez ( Monitor de lleure i cursant Cicle Superior en Activitats Fisico-esportives), Sílvia Villalobos ( Pràctiques de la UB en Educació Social) i Núria Paredes ( pràctiques de la Pere Tarres en Educació Social).

FESTA FINAL DE PONTS

Hola, tornem a ser els nens i nenes de l'Escola Charlie Rivel i de l'Escola Pep Ventura.

Aquest any actualitzem per última vegada el nostre blog i ho fem amb una petita mostra de les fotografies de la festa que vam celebrar per acomiadar-nos. La festa va ser divertida, emocionant, amb música, amb guitarra, amb patates, amb creps de l'Índia i de la Xina, amb refrescos Peruans i Ecuatorians... i fins i tot pastís!

Ha sigut un curs llarg i intens, en el que em rigut, ens hem enfadat, hem reflexionat, hem fet coses noves i sobretot, hem après!! Hem après a organitzar-nos millor el temps, hem après a respectar, a fer servir l'agenda com cal, hem après a escoltar i a dir la nostra. També hem après a comprometre'ns i a estimar, a ser solidaris i crítics, a passar-nos-ho bé i a treballar.

Amb això ens acomiadem també de vosaltres!! Gràcies per haver visitat el nostre blog, esperem que us hagi agradat!!! A nosaltres molt!!!


Nens i nenes del projecte "Fem Ponts a l'Institut"
de l'Escola Charlie Rivel i de l'Escola Pep Ventura.




A més, els nens i nenes de l'Escola Pep Ventura us volem fer cinc cèntims de la valoració que fem del Projecte, aquí teniu el vídeo!!!